Alternatív energiák, épületgépészet

 
 
A hőcsöves (heat-pipe) rendszerű vákuumcsöves napkollektorok használatának egyik legfontosabb előnye, hogy nem csak napsütéses időben hanem szórt fény esetén is képesek hőt termelni. További előny, hogy a kollektor részegységei kis helyen elférnek ezáltal bonyodalmak nélkül a telepítés helyszínére szállíthatóak. Mivel a vákuumcsöves kollektorok a telepítés helyén kerülnek összeállításra, így a szállításhoz és mozgatásához egy szerelő és egy szokványos gépjármű elegendő. Ezzel megtakaríthatóak a nagyobb rendszerek esetén a daruzási és szállítási plusz költségek. A kollektorok a helyszínen egyszerűen és gyorsan összeállíthatóak. A hőcsöves rendszerű vákuumcsöves kollektorok további előnye, hogy a csövek különállóan csatlakoznak a gyűjtőbe így az esetleges meghibásodások, törések esetén azok egyesével a rendszer leállítása nélkül cserélhetőek.
 

 

Vákuumcsöves napkollektor jellemzői
 
Heatpipe (hőcsöves rendszer)
Nagy felületű hőpatron
Dupla üvegcső, téli időszakban is kiváló teljesítmény
Szelektív bevonat, szórt fényt is jól hasznosít
Fényvisszaverő felületek a vákuumcsövek mögött
20 és 30 csöves kivitelben kapható                               

Az általunk forgalmazott napkollektor magas hatásfokkal képes hőenergiává alakítani a napsugárzást akár télen -20°C-ban is. A kollektor egyik legfontosabb alkatrésze a hőpatron, másnéven
kondenzátor. A hőpatron felületétől függ a leadott fűtőteljesítmény! Minél nagyobb a hőpatron, annál több hőt képes átadni.

Hogyan működik a vákuumcsöves heatpipe (hőcsöves) napkollektor?

A hőcserélő belsejében olyan anyag van, amely már nagyon alacsony hőmérsékleten elpárolog. Az így keletkező gáz a kondenzátorba emelkedik , ahol felmelegíti a kondenzátor körül áramlő hőátadó közeget.
Ezzel együtt a gáz lehűl, cseppfolyósodik, az újra folyadék halmazállapotú anyag a hőcserélő aljára csurog.
A folyamat itt újrakezdődik, a hőcserélő belsejében tehát folyamatos a hőszállítás alulról felfelé, a hőátadás pedig a kondenzátorban történik. Az egyes hőcsövek, egymás után egy gyűjtőben foglalnak helyet, és együttesen alkotják a 20 vagy 30 csöves napkollektorokat.
A vákuum feladata a tökéletes hőszigetelés biztosítása, azaz hogy a napsugárzás által felmelegített hőgyűjtő lemez a lehető legkisebb energiát veszítse el. Ehhez a duplafalú vákuumcső az ideális megoldás, melynek működési elve a termoszéval egyező. Ez az oka annak, hogy a napkollektor akár a legzordabb téli időben is jó hatásfokkal működik.

Napkollektor rendszerek

A családi házak többségében egymáshoz nagyon hasonló műszaki kérdésekkel találkozunk, ezért lehetőség van előre összeállított rendszerek megvásárlására. Csomagjaink illeszthetőek már működő melegvíz ellátó rendszerekhez (akár villanybojlerhez) is.

 
a.) SÍKKOLLEKTOR CSOMAG
Kedvező árú síkkollektor csomag elsősorban a
tavaszi-nyári napsütés kihasználására, 3-4 személy számára.
2 Összesen 4 m felület, szelektív abszorber bevonat,
300 literes dupla hőcserélős tárolóval, kiegészítőkkel.
 
 

b.) CSOMAG
Napkollektor rendszer 2-3 fő melegvíz ellátására.
20 csöves kollektor 200 literes dupla hőcserélős
tárolóval, kiegészítőkkel. Egész éves használatra javasoljuk.

c.)  FŰTÉSRÁSEGíTÉS CSOMAG
Napkollektor rendszer 4-5 fő melegvíz ellátására és a fűtési
rendszer támogatására.
A melegvíz egész évben, a fűtésrásegítés az átmeneti
időszakokban hatásos.
2 db 30 csöves  kollektor 300 literes dupla hőcserélős
tárolóval, 500 literes fűtési tárolóval, kiegészítőkkel.

d.) CSOMAG
Napkollektor rendszer 4-5 fő melegvíz ellátására.
30 csöves kollektor 300 literes dupla hőcserélős
tárolóval, kiegészítőkkel. Egész éves használatra javasoljuk.

d.) Egyedi rendszerek
Kiegészítők széles választékban:
- speciális csőszigetelések,
- szabályozók,
- egyéb napkollektor rendszerelemek.                


Mit várhatok el a napkollektoros rendszeremtől?

Napkollektoros rendszereket Magyarországon elsősorban használati melegvíz készítésre, másodsorban fűtésrásegítésre használunk. Egy jól tervezett, előkészített rendszertől elvárhatjuk, hogy a család melegvíz ellátását nyáron 100%-ban, éves szinten 70-75%-ban biztosítsa. Ha például egy négytagú család 80.000 Ft-ot költ egy évben melegvíz készítésre, akkor ők évente 60.000 Ft-ot takaríthatnak meg (hiszen ezt az összeget nem kell más energiahordozóra kifizetniük), ráadásul az összeg évről-évre nő, ahogy a „más“ energiahordozó ára növekszik.
A napkollektoros fűtésrásegítés létjogosultsága a ház és a fűtési rendszer függvénye. Olyan esetben lehet ezeket a rendszereket alkalmazni, ha a ház szigetelése, nyílászárói megfelelőek, a házban alacsony hőmérsékletű fűtés működik, és a gázkazán illeszthető a rendszerhez.

Megéri vagy nem éri meg?

Azonnal váltson napkollektorra, ha sok melegvizet fogyaszt, és földgázt, vagy földgáznál drágább energiahordozót használ a vízmelegítésre! Megéri!
A napkollektor jó befektetés, mert Önnek pénzt hoz, és nem visz.
Ez azt jelenti, hogy az energiaárak növekedésével arányosan nő a napkollektor pénzben kifejezett „hozama”. Mivel a napkollektorok élettartama igen magas minimum (15 - 20 év), karbantartási igényük minimális (hőhordozó folyadék ellenőrzése), a kezdeti beruházás többször megtérül. Tájékozódjon az elérhető pályázati forrásokról, hiszen a lakossági pályázatok igen egyszerűek, könnyen igényelhetőek!
A napkollektorokkal az épület értéke is nő és Ön a környezete védelméhez is hozzájárul! Döntése egy napkollektoros rendszer felszerelése mellett pénzt takarít meg Önnek, és tisztább légkört biztosít mindannyiunk számára.

Síkkollektort vagy vákuumcsöves kollektort?
 
Ha a külső hőmérséklet nem túl alacsony (azaz a tavaszi és a nyári időszakban, illetve kora ősszel), jó eredmények érhetők el szelektív bevonattal ellátott síkkollektorokkal is. Ha azonban Ön egész évben magas teljesítményt vár el a rendszerétől (azaz akár fagypont alatti hőmérsékletek esetén is),
használjon vákuumcsöves kollektorokat, ugyanis ezek hővesztesége a vákuumcső miatt elhanyagolható, a körkörös hőgyűjtő lemez pedig lehetővé teszi, hogy egészen alacsony nappálya esetén (azaz télen) is hasznosuljanak a napsugarak.
 
 
 
 
A hőszivattyú működési elve a hűtőszekrény működési elvéhez hasonlítható.  A hűtőszekrény a belső térből elvonja a hőt, így hűtve azt.


 
 
A geotermikus hőszivattyú a Föld hőjét használja fel. A keringető rendszerben található hűtőanyag elpárolog, miközben energia-felvétel történik. Az így keletkezett geotermikus energia sűrítésével a kompresszorban egy magasabb nyomás- és hőmérsékletszint keletkezik.  A kondenzátorban a hűtőanyag ismét lecsapódik és ezzel energiát ad le.
A hűtőanyag áthalad egy szabályzón, ezzel megint a kiindulási állapotba kerül, majd újra áthaladhat a keringető rendszeren. Ha egy gázt összepréselünk, a molekulái közelebb kerülnek egymáshoz, és gyakrabban ütköznek össze.
 
A sok karamboltól a gáz felmelegszik! Amikor a biciklipumpával összesűrítjük a levegőt, hogy a kerekünkbe bepumpálva, az jó kemény legyen, akkor a pumpa bizony jó forró lesz!
A hőszivattyúban pontosan a fenti egyszerű fizikai folyamatok játszódnak le.
Egy csőben olyan különleges anyag kering a nyilak irányában, amelyik nyomásváltozás hatására könnyedén változtatja halmazállapotát.

1. Hirtelen összesűrítjük a gáz halmazállapotú anyagot, egy kompresszor segítségével. A gáz ettől erősen felmelegszik.

2. A meleget - egy hőcserélőn keresztül - lakásunk fűtésére, melegvíz készítésre használjuk fel, közben a gáz kihűl, lecsapódik, folyadékká válik.

A folyékony közeget - egy úgynevezett expanziós szelep segítségével - egy szempillantás alatt, nagyobb keresztmetszetű csőbe, tehát tágasabb helyre engedjük,. A lecsökkent nyomás hatására anyagunk újra gáz halmazállapotúvá válik kiterjed, és ettől erősen lehűl.
 
 
3. 4. Mivel a külső környezetünk még a leghidegebb téli napokon is melegebb, mint most a gázunk, ezért – egy második hőcserélőn keresztül – a környezetünkből hőt vonunk el. Így „lopunk” energiát a természettől!
Majd a körfolyamatunk újra az 1. ponthoz ér.


Hűtés hőszivattyúval Nyáron

Nem kell mást tennünk, mint, - egy viszonylag egyszerű kiegészítő szerelvény segítségével -megfordítjuk a fenti körfolyamatot! Az összesűrített – ezért forró – gázt a természettel lehűtetjük, és a kiterjedt – ezért hideg – közeget otthonunk hűtésére használjuk
Hőszivattyú részei:
1) Kompresszor
2) Elpárologtató
3) Kondenzátor
4) Folyékony hűtőanyag
5) Gázformájú hűtőanyag
6) Hűtőtér          

Hőleadás

A kis hőmérsékletű padlófűtés

A padlófűtés növeli az életminőséget és az alacsonyabb hőmérsékletszint révén csökkenti az energiaköltségeket. Az esztrich hőtárolóként működik.
Ezáltal lehetővé válik a költséghatékony éjjeli áram felhasználása a hőszivattyú működtetéséhez. Éjjel az esztrich energiával, azaz hővel töltődik fel, amit nappal ad le. A rendszer vezérlését egy digitális hőszabályozó végzi, amely a megújuló energiák optimális hasznosítását ellenőrzi.

A kis hőmérsékletű falfűtés
A falfűtés a padlófűtés mellé vagy ahelyett kerül telepítésre. Például olyan termekben, ahol a padlófűtés nem elég, vagy ahol erre nincs lehetőség.
Az ember akkor érzi a legjobban magát, ha a levegő hőmérséklete és a környezeti felületek hőmérséklete hasonló.

Radiátorok
Főleg régi építésű létesítmények felújításakor jöhet számításba a meglévő fűtőrendszer bevonása. A hőszivattyú alkalmazásával gond nélkül használhatja tovább régi fűtőrendszerét.
Fúvó – konvektorok, fan coil rendszerek: Ez a típusú konvektor egyaránt lehetővé teszi a fűtést és hűtést.

Mérnökeink a hőnyerő rendszert (hőszivattyú, napkollektor, hagyományos kazán), akár az épület teljes fűtését-hűtését, a hőleadó rendszerrel együtt (padlófűtés, falfűtés, radiátoros fűtés, padlókonvektor, fan coil, szegélyfűtés, mennyezethűtés, stb.) megtervezik. Kollégáink rendelkezésükre állnak a hőszivattyú rendszerek szakszerű szerelésére, beüzemelésére az ország szinte valamennyi részén.                                           
 
Fűtési rendszerek
 
Falfűtés, padlófűtés, mennyezeti fűtés, fan-coil rendszerek, kazánok, hővisszanyerők, hulladékhő hasznosítás, gázmotorok
 

Célunk nem egy termék eladása, értékesítése – hanem megtalálni Önnek, a legcélszerűbb, legoptimálisabb, leggazdaságosabb megoldást…
Hiszen minden ember más…
Más igényekkel.., más lehetőségekkel….rendelkezik


 Irodai és ipari klímaberendezések. Folyadék hűtők / fan coil rendszerek

 
 
 Mi a fan-coil tulajdonképpen?

A fan-coil egy lamellás hőcserélő felület, amelyen egy ventilátor segítségével a helyiség levegőjét átáramoltatjuk. A hőcserélő csövekre erősített apró bordák sokaságából áll, ezáltal többszörösére megnövekedik a hőleadó felület egy hagyományos radiátorhoz képest.
A nagy hőcserélő felület és a ventilátoros levegő keringtetésnek köszönhetően a berendezés hűtésre is alkalmas, amennyiben hideg vizet keringtetünk rajta keresztül. A hagyományos radiátorok több okból sem alkalmasak a hűtésre. Az egyik ok a hideg felületen keletkező kondenzáció, amely a radiátoroknál szabadon a padlóra csöpögne, a másik pedig a hűtéshez elégtelen méretű hőcserélő felület

Kétcsöves és négycsöves fan-coil

 
 
A kétcsöves fan-coilban a hűtővíz ugyanabban a csőpárban kering, mint a fűtővíz, szezonálisan kell a hőközpontban kiválasztani a fűtési vagy hűtési üzemmódot. A fentiekből következik, hogy a fan-coil berendezésen, csak két csonk van, és egy hőcserélő, amelyben felváltva hideg (nyáron), meleg víz (télen) kering. A négycsöves változatoknál viszont külön rendszert kell kiépíteni a téli, ill. a nyári üzemnek, külön csőpáron kering a fűtővíz és külön csőpáron a hűtővíz. A fan-coil ebben az esetben két egymástól független hőcserélőt tartalmaz, és négy vízoldali csonkja van.

Az előnye a négycsöves berendezésnek a kétcsöveshez képest, hogy a készülék automatikusan, az igényeknek megfelelően hűt vagy fűt, szinte azonos időben. Emberi beavatkozás nem kell az átálláshoz, és központi átkapcsolás sem szükséges a kazán és a folyadékhűtő között. Így pl. átmeneti időben (március, október) megoldható, hogy míg az épület északi tájolású helyiségeiben fűtenek, addig a déli tájolású részben hűtenek, azonos időben! A négycsöves rendszer további előnye, hogy a fűtési hőcserélő kisebb felületű, mint a hűtési, ezért a fan-coil fűtési teljesítménye összhangban van a hűtési teljesítménnyel, vagyis nem áll fenn az a veszély, mint a kétcsöves rendszernél, hogy a fűtési teljesítmény - szükségtelenül - sokkal nagyobb, mint a tényleges, helyiség által igényelt. Éppen ezért a négycsöves rendszernél meg kell vizsgálni, és méretezni kell a fan-coil berendezéseket téli esetre is.

 
 
 

Energiatakarékosság

A fan-coil hálózat energiatakarékossága több környezeti és rendszertényezőnek is köszönhető. A legfontosabb, és a legtöbb megtakarítást eredményezheti, hogy fűtéskor nem szükséges a radiátoroknál megszokott 75-90 °C-os előremenő vízhőmérséklet, hanem elég a 40 °C. Az alacsony vízhőmérsékletek miatt, kiválóan társíthatók a fan-coil berendezések a kondenzációs kazánokkal, napkollektorokkal, hőszivattyúkkal, geotermikus rendszerekkel, ami további energiatakarékosságot tesz lehetővé.

Energia megtakarítható úgy télen, mint nyáron a helyi szabályozásnak köszönhetően is. A lakás, ház, épület minden helyiségében, külön-külön - az éppen bent tartózkodók igénye szerint - beállítható a hőmérséklet. Ezáltal elkerülhető a felesleges túlhűtés vagy túlfűtés, minden helyiség egyedileg szabályozható.

Szabályozás

Akár beépített, akár fali szabályozót alkalmazunk, elérhető áron, intelligens készülékek találhatók a piacon. A mikroprocesszoros vezérlések automatikusan kiválasztják a megfelelő ventilátor-fordulatszámot, hogy a leggyorsabban elérhető legyen a beállított hőmérséklet. A szabályozó automatikusan kiválasztja a téli vagy nyári állapotot. Bármilyen rendellenesen meleg (hűtéskor) vagy hideg (fűtéskor) vízhőmérsékletnél (pl. leállt kazán) leállítja a fan-coil készüléket, ami természetesen azonnal újraindul, ha az üzemi körülmények helyreállnak. Sőt, hogy a felhasználás kényelmesebb legyen, a berendezések akár egy központi részből is vezérelhetőek.

Karbantartás

A legtöbb esetben a rendszert ellátó folyadékhűtő a szabadban van, ezért a fagyvédelemről gondoskodni kell. Ebben az esetben aktív fagyvédelemről van szó. Ez lehet leürítés, de ez nem biztonságos, és árthat a berendezésnek is. Jobb megoldás a rendszert fagyállóval (Pl. glikollal) feltölteni. Mint minden más klíma készüléket, a fan-coil berendezések is igényelnek tisztítást és karbantartást. Ez nagyon fontos a betegségek, gombák, vírusok, baktériumok terjedésének megakadályozása érdekében.

A fan-coil berendezések előnyös tulajdonságai:
 • elegáns megoldás, harmonikusan illeszkedik minden környezetbe
 • könnyű tisztítani
 • a beépített kivehető és mosható légszűrő megszűri az átáramoltatott levegőt, megtisztítva azt a lebegő hajszálaktól, pókhálótól és egyéb szennyeződésektől, nem okoz porlebegtetést
 • légcsatornázható, ezáltal a frisslevegő ellátás megoldható
 • a helyiségben csak egy berendezést kell alkalmazni, szemben a radiátor és klímakészülék együttes alkalmazásával
 • alacsony elektromos áramfogyasztás, hőszivattyúval, napkollektorral stb. kombinálható
 • alacsonyabb beruházási költség, mint hagyományos radiátoros és klíma rendszer együttes alkalmazása esetében
 • falra szerelhető, alatta takarítható
 • álmennyezetbe szerelhető, így nem foglal helyet
 • csendes üzem
 • rendkívül gyorsan felfűti a helyiséget
 
 


A legegyszerűbb hűtési rendszer, amit fűtésre is használhatunk. Szűrt, temperált levegő, zajtalan üzem jellemzi ezt a megoldást, ami kiegészítőkkel frisslevegős ellátásra is alkalmas.

A fan-coilok alacsony bekerülési költségüknek és kedvező tulajdonságoknak köszönhetően lassan egyeduralkodó hűtő/fűtő berendezéssé léptek elő a bankok, irodaházak és más igényesebb létesítmények esetében. Újabban - a kedvező tapasztalatok után - egyre inkább kezdik meghódítani a magánszektort is, és a családi házakban is egyre gyakrabban alkalmazzák. A berendezést a magasabb komfort igények kielégítésére tervezték, és a piac visszaigazolása szerint egyre többen támasztanak színvonalas követelményeket az életkörülményeikkel szemben.

Azokban az épületekben, ahol nem csak a fűtést kell megoldani, hanem a hűtést is, érdemes elgondolkodni, hogy milyen gépészeti megoldást válasszunk. Szerencsére több lehetőség használható, attól függően, hogy milyenek a helyi adottságok, kell-e friss levegőt bejuttatni, mennyi pénzből lehet gazdálkodni stb. A legtöbb esetben elégséges a helyiségek hűtését és fűtését megoldani. Ilyenkor ésszerű megoldás a fan-coil rendszer alkalmazása. Ha egyes helyiségek frisslevegős ellátásáról is gondoskodni kell, a fan-coil gépek abban az esetben is megfelelőek, mert akár álmennyezeti, akár parapetes kivitelű készüléket választunk, a friss levegő beszívására is alkalmassá lehet tenni őket a megfelelő kiegészítő elemek felhasználásával.

 

 


Vízkezelés, víztisztítás, vízművek

 
VÍZKEZELÉS - FŐBB TERÜLETEK:        
 • A cég tevékenységével összefüggő tervezési speciális mérnöki munka
 • Különböző rendeltetésű hideg és termálvizes kutak fúrása, kiképzése, műszeres vizsgálata, felújítása
 • Kútakna építése, kútgépészet, kútfej készítése, vezeték és tározó építése
 • Víztermelő egységek, rendszerek üzemeltetése, karbantartása
 • Vízkezelő berendezések építése, karbantartása
 • Termelőkutak rendszeres karbantartása
 • Víztermelő egységek, rendszerek működésének felülvizsgálata
 • Vízbázis és környezetvédelmi figyelőkutak fúrása kivitelezése és figyelése
 • Kutak, fúrások szabvány szerinti eltömedékelése

CULLIGAN TECHNOLÓGIÁK

 
                                                             
Szűrők

A Culligan gyárakban előállított saját fejlesztésű szűrők acélból készülnek, korrózió elleni védelemmel, epoxi-gyanta belső bevonattal és szintetikus külső festéssel. A HiFlo 2 sorozat esetében a tartály belső védelme toxin mentes műanyaghéjjal, kívül pedig merev műanyag burkolattal készül. A szűrés, visszamosatás automatikus ciklusait egy hidraulikus membránszelep csoport szabályozza a programozható elektronika által vezérelt és ellenőrzött hidraulikus pilota-szelep segítségével.

A szűrési fázisok kezdési időpontja, időtartama, az öblítések gyakorisága szabadon programozható. A különböző szűrési és visszamosási vízmennyiségeket áramlás-szabályzók állítják be.

Típusválaszték: HiFlo2 , HiFlo6 és HiFlo9, Ultra Line
A HiFlo6 és HiFlo9 sorozat szűrői önálló egységként nagy kapacitású szűrőrendszerekké állíthatók össze, melyek sorba kötve tovább kombinálhatók kettős szűrőrendszerekké.
A lágyításhoz és nitrátmentesítéshez használt ioncserélőket u.n. "Duplex" rendszerbe is telepíthetők, ezáltal 24 órán át biztosítva a kezelt vizet.

Többrétegű szűrési eljárás
A legújabb "többrétegű" szűrők szelektív eltávolítást tesznek lehetővé. A szűrőrétegek különböző sűrűségűek, különböző szemcseméretű és fajsúlyú szűrőásványokból tevődnek össze. Ezzel a technológiával magasabb szűrési sebesség érhető el. A többrétegű szűrésnek ezt a módját a Culligan fejlesztette ki. Leggyakrabban a "Filtr-Cleer" és az "Omnifiltration" rendszernél alkalmazzák.


Vas-mangántalanítás

A vas- és mangán eltávolítása hagyományos szűrési technológiával, természetesen a koncentráció függvényében több féle módon lehetséges:
 • Légoxidációs eljárással
 • Káliumpermanganát adagolással
 • Klórozással                                                                                  
 
A szükséges szűrőtöltetek inert ásványi anyagok.

Ezek összeválogatása és kombinácíója a kezelendő vízminőség függvényében történik.
 

 

 

 


 

 

Ammóniamentesítés
Az  ammónia általában vas- és mangán eltávolítással együttesen jelentkező vízminőségi probléma. A megoldás hagyományos szűrési technológiával, természetesen a koncentráció függvényében több féle módon lehetséges:

 • Biológiai eljárással
 • Törésponti klórozással
 
                            
A szükséges szűrőtöltetek inert ásványi anyagok. Ezek összeválogatása és kombinácíója a kezelendő vízminőség függvényében történik.

Arzénmentesítés

Az ivóvíz kezelésben az arzén eltávolítását rendszerint oxidációs eljárással végzik. Az arzén könnyebb oxidálhatósága érdekében vassó és ritkábban alumínium só adagolása szükséges. Az arzén mellett a vízben rendszerint vas és mangán is található, így a víz eredeti vastartalma is felhasználható az oxidációhoz. Ezzel a technológiával gyakorlatilag egy lépcsőben mind a három elem eltávolítható a vízből.

Membrán technológiás megoldások költségességük miatt nem versenyképesek a Culligan hagyományos technológiával.

A Culligan a világon elsőként alkalmazta az ivóvíz arzénmentesítési technológiát.
A szűrők összeválogatása és kombinácíója a kezelendő vízminőség függvényében történik.

Nitrátmentesítés

Ultra Line berendezések
Minden Culligan nitrátmentesítő típus adott ioncserélő kapacitása határozza meg a kezelhető víz mennyiségét (m3).
A Culligan nitrátmentesítő erős anionos gyantát (CULLEX) tartalmaz, amely az üzemelési ciklus alatt eltávolítja az egészségre káros nitrátot a vízből. A regenerálás automatikusan történik, kezelőszemélyzet beavatkozására nincs szükség.
                                                                                                                                                           
 Ipari vízlágyítás
 
 
Ultra Line HA, HB és Hi-Flo2 berendezések  
A Hi-Flo 2 sorozat professzionális és kisüzemi alkalmazásokra lett tervezve. A lágyítási, regenerálás és öblítési ciklusokat elektromotor hajtású szelep vezérli. Működése teljesen automatikus.
Ultra Line HA és HB sorozat iparban használatos vízlágyítók. Az acélból készült tartályok belülről az élelmiszeriparban is használt epoxy-gyantával kezeltek. Kívülről szintetikus festékkel ellátottak.

Mérettől (lágyítási térfogatáram) függően központi elektronikus vezérlőegységgel által irányított PVC Noryl ill. acél hidraulikus szelepek vezérlik a berendezéseket.

Vízsótalanítás

A fordított ozmózis elvén működő vízsótalanítási technológia sokoldalú alkalmazhatóságának, gazdaságosságának köszönhetően igen hamar nyert elismerést azokon a területeken, ahol a magas tisztaságú, teljesen só- és ásványmentes vízre van szükség. (kazántápvíz, élelmiszeripar, gyógyszeripar stb.) A vízsótalanító berendezések a legalacsonyabb vezetőképességű vizek előállítására alkalmasak.

 
Szolgáltatások:    
 • Kútfúrás
 • Vízművek
 • Vízkezelés
 • Vezérlések
 • Vízszállítás
 • Víz és Szennyvíz tisztítás    
 • Közművesítés
 
adatkezelesi-tajekoztato