Dry Coolerek

Cégünk a francia Profroid (Carrier) gyár magyarországi partnereként bátran ajánlja meglévő és leendő ügyfelei számára a Profroid által gyártott, kiemelt minőség száraz hűtő rendszereket.

Bizonyos esetekben,a  léghűtéses (vagy száraz) hűtők kiváló alternatívája a hagyományos hűtésnek, mivel nem történik vízfogyasztás, és energiatakarékosság megoldás. A szárazhűtők -30 és +50°C közötti, nagy kapacitású alkalmazásokra lettek tervezve.

 

Száraz hűtők (dry coolerek) esetében a hőcsere csak konvekcióval valósul meg, azaz a hűtendő közeg (folyadék, gőz) egy zárt levegő–víz hőcserélőn kerül átvezetésre, és légáram hűti. A száraz hűtők nagy a helyigényűek, és nagy levegő forgalmat igényelnek. Amennyiben a zárt hűtőrendszerben vizet használnak szekunder hűtőközegként, ez általában lúgosított, lágyított víz vagy ivóvíz. Mivel a rendszer kevés vizet igényel, lehetőség van jó minőségű víz alkalmazására, és így nem jelent gondot a vízkőképződés.

Közvetlen száraz hűtő rendszerek:

Léghűtéses kondenzátor

A gőzturbinát elhagyó gőz mesterséges huzatú gőz/levegő felületi hőcserélőbe áramlik, ahol lehűl és kondenzálódik. A nem kondenzálódó gázok a deflegmátor részben kerülnek eltávolításra, a kondenzátum pedig visszakerül a gőz-körfolyamatba.


A készülékeket úgy tervezték, hogy használható hagyományos kereskedelmi és ipari hűtő-és légkondicionáló rendszereknél is.


 

Közvetett száraz hűtő rendszerek (Heller-rendszer):
A közvetett hűtés vagy Heller-rendszerek abban térnek el a direkt rendszerektől, hogy A gőzturbina kondenzátorát egy közbenső vízkör alkalmazásával hűtik. A hűtővíz egy zárt rendszerben kering, és sosem érintkezik a hűtőlevegővel. Előnye, hogy a kondenzátor hőmérséklet télen is alacsonyabb, elrendezési lehetősége rugalmas, a zajkibocsátás alacsony, kis önfogyasztás, valamint a rendszer működése elkerüli a meleg levegő recirkulációját.
 

Alkalmazási területek:

  • Ahol korlátozott a víz hozzáférés
  • Folyamatos a hűtési igény
  • "zöld házak" hűtési rendszereinél

 
 

adatkezelesi-tajekoztato