Hazai és nemzetközi újdonságok, aktualitások

Új pályázati lehetőség mikro-, kis és középvállalkozások részére eszközbeszerzésre

Ismételten pályázati lehetőség nyílik a GINOP 2.1.8-17 kódszámú „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” megnevezésű pályázatra eszközbeszerzés támogatására.

Tisztelt Beruházók ,

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az Irányító Hatóság 2017. 03.01. (szerda) 00:00 órás határidővel - a nagy számú támogatási kérelmek beérkezése miatt felfüggeszti az alábbi felhívást: "Mikro - , kis - és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése"

EKÁER VÁLTOZÁSOK 2016. AUGUSZTUS 1-JÉTŐL

Akár 1 millió Ft bírságot is kiszabhatnak mulasztás esetén. A 3,5 tonna össztömeget meghaladó, egyébként nem útdíjköteles járművek (“kisteherautósok”) esetében is kell EKÁER számot kérni, azaz regisztrálni kell a NAV rendszerében a nem kockázatos szállítmányokat akkor is, ha kisebb járművet használnak, de a raktérbe 3,5 tonnánál több árut rakodnak.

LIOFILIZÁLÁS

A liofilizálás – dehidratáló technológia –, mely során a fagyasztott gyümölcsöt vákuum alatt kiszárítják, mindezt úgy, hogy a csodás aromák megmaradnak, és a termék prémium minőségű lesz. A termékben található jég elpárolog, szilárd halmazállapotból, közvetlenül gőzzé válik és a kondenzációs rendszerben gyűlik össze. A kész termék, kiváló minőségű, csakúgy mint a friss termék.

Borászat termékfejlesztésének támogatása

A TEÁOR 1102 (szőlőbor termelése) besorolás szerinti, mezőgazdasági terméknek minősülő (2204, 2205, 2209, 2307, 2308 KN kód szerinti) borászati termékek előállítására, kiszerelésére és tárolására vonatkozó projektek támogathatóak.
1 / 7
adatkezelesi-tajekoztato