HydroCooler

Hydro-cooler a zöldség- gyümölcsiparban

A Hydro-coller használata meghosszabbítja a hűteni kívánt növények vagy zöldségek eltarthatóságiát.
Akár 15-szer gyorsabb hűlnek a növények, mint a levegő által. Ezen felül hidratálja, csökkenti a nedvesség veszteségét a termékeknek. Fenntartása viszonylag olcsó és kevés karbantartást igényel.


A berendezés célja az, hogy betakarítást követően lehűtse a termékeket alacsony hőmérsékletre hűtött víz közvetlen érintkezésével. Így alkalmassá tegye hűtőházi fagyasztásra úgy, hogy a hőingadozástól ne sérüljön meg.
Így biztosítva, hogy a növény élettartama, minősége, szerkezete, frissessége, megmaradjon.


Például meggy, cseresznyeszüret során fontos, hogy a leszedett gyümölcsöt minél hamarabb le kell hűteni, mert minden óra „fa alatti tárolás” egy nap veszteséget jelent a hűtőházi tárolás során. Ellenkező esetben, jelentős mértékű apadási veszteség léphet fel.


Erre alkalmas a vizes hűtő (hydrocooler), amely a hosszabb távolságokra való szállítás egyik fontos segédeszköze.


A rendszer lehetővé teszi egyes gyümölcsök és zöldségek gyors, megbízható és hatékony hűtését. Pl.: cseresznye, meggy, sárgabarack, szilva, őszibarack, kiwi, spárga, karfiol, édeskömény, uborka, sárgarépa, spárga...stb.


Ezen felül csomagolt állapotban lévő termékek hűtését: pl.: dobozokban ( szimpla vagy dupla falu ), vagy rekeszeken, raklapokon.

 

A Hydro-cooler-ek jellemzői:

A Hydro - cooler fő részei: