MEGÚJULÓ ENERGIÁK
NAPELEMEK
HŐSZIVATTYÚK

NAPELEMEK – INVERTEREK – ELEKTROMOS SZERELÉSI ANYAGOK – TARTÓ SZERKEZETEK

Az ACER Hűtés és Épületgépész Kft. a napelemes rendszerek minden összetevőjét első osztályú minőségben biztosítja megrendelői részére. Minden rendszerelemünk megfelel a legszigorúbb nyugat-európai minősítéseknek.

NAPELEMEK

IGÉNY SZERINT POLIKRISTÁLYOS vagy MONOKRISTÁLYOS KIVITELBEN

INVERTEREK:

A napelemekből érkező egyenáramot az inverter alakítja át hálózati paraméterekkel rendelkező váltó árammá.

TARTÓSZERKEZETEK:

A jövőben a fejlődés várhatóan elképzelhetetlen lesz napenergia nélkül.

A napelemes rendszerek használatával elektromos áramot állíthatunk elő az addig kihasználatlan tető illetve földterületeken.

A NAP végtelen energiaforrás.

Az innen érkező energiát úgy tudjuk hasznosítani, hogy nem terheljük vele környezetünket.

Napelemes rendszerek működtetése rendkívül természetkímélő , nagy mértékben csökkentjük vele a CO2 kibocsájtás , a károsanyag szennyezést.

 

NAPELEMES RENDSZER ELŐNYEI:

 

GEO TERMIKUS RENDSZEREK – LEVEGŐ / VÍZ HŐSZIVATTYÚK

 

A geotermikus hőszivattyú a Föld hőjét használja fel. Pontosabban megfogalmazva, a Föld magjából eredő hőt (geotermikus hőt) hasznosítja.

A geotermikus talajszondás rendszerek a jelenleg ismert leghatékonyabb fűtési és hűtési megoldást kínálják. A rendszer segítségével egységnyi elektromos energiából sokszor annyi hő/hűtési energia nyerhető ki.

Ez azt jelenti, hogy pontos méretezéssel és korszerű berendezésekkel 4-8 közötti hűtési EER (hatékonysági) mutató és 4-7 közötti fűtési COP (hatékonysági) mutató érhető el.

A földfelszín alatt kb. 10 km mélyen lévő hőmennyiség hőenergiája mintegy 50000-szerese a bolygó teljes földgáz- és kőolaj készletének

A magyarországi geotermikus gradiens közel másfélszerese a világátlagnak, így rengeteg lehetőséget tartogat a jövőbeni energiafejlesztések terén.

Hazánk természetes adottságának köszönhetően a geotermikus energia az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező, leghatékonyabban kiaknázható, megújuló energiaforrás.

Levegő-víz hőszivattyúk a geotermikus hőszivattyúk egy speciális változata.

Ez az a technológia, ami gyors fejlődésével, hatékony működésével és könnyű telepítésével a megújuló energiaforrások között a leggyorsabban terjed Európa szerte.

A hőforrás ugyanúgy a NAP, ami egész évben süti a földfelszínt ami ezt a rettenetes hőtömeget tárolja.

Ezt a hőt használják fel a levegő-víz hőszivattyúk.

Előnyük, hogy nem szükséges semmilyen hőközvetítő rendszer, azaz talajszonda, vízkút, vagy egyéb hőforrás.

Itt a hőforrás maga a levegő

A téli, -napsütésben szegényebb- időszakban a földkéreg hője a levegőbe is átkerül, ezért tud az emberiség külső melegítés nélkül is létezni.