Ital hűtés - Borászat, Söripar, Üdítő, Energia italok

 

Tervezés – Fejlesztés – Tanácsadás – Kivitelezés – Felújítás – Vezérlés - Alkatrészek


Az ACER Hűtés és Épületgépész Kft. komoly szakmai múlttal rendelkező kollégákkal és az iparág legkiemelkedőbb gyártói kapcsolataival a borászatban az üdítőital gyártásban előforduló legkülönfélébb hűtési igényekre tud megoldást ajánlani. Vállajuk egyedi és hőszivattyús folyadékhűtő rendszerek, hűtött tartályok, lemezes hőcserélők tervezését és kivitelezést.

Minőségi hűtés az italgyártás területén

Az ACER HŰTŐ és épületgépész KFt, a legkiválóbb minőségű berendezéseket állítja üzembe. Az italgyártás alábbi területein számíthat kollégáink szaktudására:

  • Borászatok
  • Sörfőzés
  • Üdítőital gyártás
  • Ivólégyártás
  • Üdítőital gyártás
  • Palackozott víz előállítás

                                                                        
A hűtéstechnika a borászatban:
A mesterséges hűtés fokozottan nagyobb szerepet játszik a borászatban, ami az irányított erjesztési technológia elterjedésének köszönhető. A legjobb természetes hűtőközeg a víz. A borászatban működő hűtési rendszerek, közvetítő közeggel működnek, ami jeges víz és propilénglikol-víz keveréke. A folyadékhűtők használata széles körben elterjedt hűtőberendezés az ipar, a kereskedelem és az élelmiszer előállítás területén. A borászatban, az irányított technológiájú szőlő feldolgozás elképzelhetetlen a megbízható hőszivattyús folyadékhűtő nélkül.

A borok optimális hűtési, tárolási hőmérséklete:
A bor rendkívül sérülékeny termék. Tovább megőrzik értékes tulajdonságaikat, ha a borász megfelelő hőmérsékletet tud biztosítani a tárolásukra. A tárolási hőmérsékletnek egyenletesnek kell lennie, mivel a jó minőségű borok kényesek a hőmérséklet ingadozására. Az ideális tárolási hőmérséklet 12-14˚C, tágabban értelmezve 6-18˚C között van. 20˚C fölötti hőmérséklet elérésekor a bor már párologhat, 25˚C fölött megváltoznak az aromák, s felgyorsul az öregedési folyamat.

Hűtéstechnológia a sörgyártásban:
Rendkívül fontos a lemezes hőcserélő megfelelő méretezése, és jól szabályozott üzemeltetése.                                                                         
Szintén fontos a lemezes hőcserélőn keletkező lerakódások megakadályozása, eltávolítása.

A hűtéstechnika az italgyártásban.
A mesterséges hűtés fokozottan nagy szerepet játszik a gyümölcsalapú italok, a víz, és szénsavas italok, borászat, sör, gyártásában.

A beszabályozott hűtési rendszerek tulajdonságai:

  • a hűtés kiegyenlítetté válik
  • a rendszerben hibás keveredési pontok nem alakulnak ki
  • a rendszer lehűtési ideje, elektromosenergia-felvétel csökken
  • a technológiai biztonság növekszik


 

 



 


Szolgáltatásaink

  • TERVEZÉS, TANÁCSADÁS
  • Hűtőrendszerek tervezése, kivitelezése
  • Kivitelezéssel kapcsolatos tanács-adás
  • Komplett tervezési szolgáltatás: magába foglalja a tervezést, fejlesztést, valamint konzultációt a kivitelezés megkezdése előtt, közben és után.
  • Műszaki szakértői vélemény készítése.
  • Energiagazdálkodási és - hatékonysági felmérés, tanácsadás.
  • Meglévő hűtőrendszer problémáinak felderítése, fejlesztési javaslatok készítése
  • Pályázatírás, pályázatfigyelés, projektmenedzsment

 


 

 

adatkezelesi-tajekoztato