acer
Jégpályák hűtése

Zöldség, Gyümölcs hűtés

Pékáru hűtés

Hús hűtés

Tejtermékek hűtése

Jépálya hűtés

Ipari technológia

Jégpályák tervezése – kivitelezése

Az ACER Hűtés és Épületgépész Kft magas kvalitású, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákkal, és az iparág legkiemelkedőbb gyártói kapcsolataival vállalja kültéri-, beltéri jégpályák tervezését, kivitelezését, vagy meglévő pályák hűtéstechnikai rendszerének felújítását, korszerűsítését - jégpályát komplett megvalósítását a tervezéstől a kivitelezésig.

A jégpályákról általában

Napjainkban már teljesen természetes, hogy zárt vagy nyitott térben 0 °C feletti léghőmérséklet esetén is élvezhessük a jég nyújtotta örömöket. A jégpálya fagyasztásának elvi alapjai csaknem 130 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Az ipari és a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően a hűtéstechnika mára odáig fejlődött, hogy már bevásárlóközpontokban, óceánjáró hajókon, vagy felhőkarcolók emeletén is találkozhatunk jégpályákkal. Igényeknek megfelelően tudunk tetszőleges méretű jégpályákat építeni, meglévőeket felújítani freonos vagy akár a legkorszerűbb CO2 kivitelben is.

 

Ideiglenes műjégpálya

Bárhol gyorsan telepíthető, ahol adottak a közmű csatlakozási lehetőségek. Ideiglenes műjégpályát létesítését olyan területen érdemes megvalósítani, amelyet nyáron egyéb célra használnak, télen pedig a felület megbontása nélkül kívánnak rajta műjégpályát létrehozni.

Állandó műjégpálya

Az időjárási viszontagságoknak jobban ellenálló konstrukció, ezáltal hosszabb üzemeltetést (szezont) tesz lehetővé. Kivitelezési költsége magasabb, viszont az üzemeltetési költségek alacsonyabbak az ideiglenes műjégpálya költségeihez képest. A jégpálya szerkezete megfelelően előkészített (egyes esetekben akár a kondenzációs hővel fűtött) alapozó rétegből, hőszigetelő rétegből, betonalapba ágyazott csőkígyóból és magából a jégből áll. A csőkígyóban kering a jeget létrehozó hűtőközeg. A megfelelő rétegrend kialakítása, a hűtő teljesítmény optimális kiszámítása komoly mérnöki szaktudást igényel.

 

 

 

Direkt rendszerű hűtőközponttal működő jégpálya:

Indirekt rendszerű hűtőközponttal működő jégpálya:

Fedett jégpályák tervezésénél, kivitelezésénél figyelembe kell venni, hogy egymástól teljesen eltérő légminőséget igénylő terek megfelelő légkezelését/légkondicionálását kell biztosítani, melyek megvalósításában cégünknek szintén több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.
Igény esetén, részletes, ingyenes szakmai konzultációval állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 

Szolgáltatások

TERVEZÉS, TANÁCSADÁS

Komplett hűtőházak tervezése, építése
Hűtőrendszerek tervezése, kivitelezése
Kivitelezéssel kapcsolatos tanács-adás
Komplett tervezési szolgáltatás: magába foglalja a tervezést, fejlesztést, valamint konzultációt a kivitelezés megkezdése előtt, közben és után.
Megvalósíthatósági dokumentum és üzleti terv elkészítése.
Műszaki szakértői vélemény készítése.
Energiagazdálkodási és -hatékonysági felmérés, tanácsadás.
Meglévő hűtőrendszer problémáinak felderítése, fejlesztési javaslatok készítése
Pályázatírás, pályázatfigyelés, projektmenedzsment

KIVITELEZÉS

Építészeti valamint a hűtőrendszer igénye esetén generál kivitelezése
Egyéni hűtőkamrák építése. Hűtőrendszer kiépítés
Direkt/indirekt hűtőközpontok kivitelezése
Meglévő hűtőrendszerek optimalizálása, modernizálása
Kivitelezés minőségi anyagokkal
Hűtéstechnikához kapcsolódó teljes körű villamosipari munkák
Hűtőrendszerek karbantartása, javítása