Pékárú hűtés - Fagyasztott pékáruk, Kenyérgyárak, Tészta üzemek, Cukrászat

 

Tervezés – Fejlesztés – Tanácsadás – Kivitelezés – Felújítás – Vezérlés – Alkatrészek


A sütőiparban is jelentős változást hozott a fagyasztásos technológia megjelenése és térhódítása. Ez a technológia üzleti szempontból hatékony és olcsó lehetőséget jelent még a legkisebb kereskedelmi egységeknek is, hogy mindig friss árut tarthassanak széles választékban. A fagyasztott technológia lényege, hogy egy központi üzemben – olcsón és hatékonyan – állítják elő a sütőipari termékeket, melyeket fagyasztás után csak közvetlenül az értékesítést megelőzően, igény szerint sütnek készre.
Cégünk több éves szakértelemmel és tapasztalattal kínál – a hatályos élelmiszeripari előírásoknak és egyéb törvényi követelményeknek – megfelelő megoldásokat a tervezéstől a kivitelezésig, karbantartásig a sütőipar területén tevékenykedő vállalkozásnak (kenyérgyárak, tésztaüzemek, pékségek, cukrászdák). Célunk, hogy partnereink a termékeik eltarthatósági idejének (hűtés vagy fagyasztásos eljárással) meghosszabbításával eredményesen javíthassák mind piaci előnyüket, mind versenyképességüket.
 

Hűtés - Fagyasztás

A fagyasztásos eljárás során felmerülő hűtéstechnikai igény három jól elkülöníthető részre tagolódik:

  • gyorsfagyasztás (sokkoló): előállítás utáni azonnali gyors fagyasztás. A fagyasztott termékek minőségének legkritikusabb pontja az egyenletes mélyfagyasztás.
  • tároló hűtés: a már lefagyasztott termékek tárolására külön tároló hűtő.
  • szállítás közben történő hűtés.


A fagyasztott élelmiszerek előállítása során fokozottan kell ügyelni a hőmérséklet ingadozásra - még akkor is, ha nem olvad fel – , mert a termék veszít az értékéből, különböző minőségi problémák lépnek fel.      

 

Az élelmiszerek mélyhűtése – fagyasztása
Ahhoz, hogy az ételeink felengedés után frissen és étvágygerjesztően kerüljenek az asztalra, a lehető legkíméletesebb fagyasztási eljárást kell alkalmazni. A mélyhűtés lényege, hogy az élelmiszert nagysebességgel fagyasztjuk meg, így a sejtjeiben tárolt víz hírtelen fagy meg. Ezzel az eljárással kis méretű jégkristályok képződnek, melyek az élelmiszer állagát nem teszik tönkre. Így érhető el, hogy felengedés után a termék eredeti tulajdonságait visszanyerje.

Kocsis vagy tálcás sokkolók:
Nagyobb mennyiségben gyártó élelmiszer üzemek nélkülözhetetlen berendezése. Teljesítményét tekintve az egy regálos betárolástól a több regálos nagyteljesítményű gyorshűtőkig terjed. A betárolt regálok hűtése oldalirányból történik, lehetővé téve az összes termékek egyszerre való, egyidejű lehűtését.

Spirál fagyasztó:

A spirál fagyasztó esetében a szállítószalagot függőleges spirál alakban vezetik fel.
Kis alapterületű helységekben kiváló, mivel magas fagyasztási teljesítményt nyújt. Kialakítható dupla rendszerként a hűtőközeg maximális kihasználása érdekében. Így egy rendszeren belül megoldható az előhűtés és a termék közepéig való átfagyasztása.

Fagyasztószekrény:
Egyaránt alkalmas hűtésre, kéregfagyasztásra, mélyhűtésre. Ideális kis fagyasztási mennyiségek esetében. Az élelmiszereket keretes kocsi tálcára helyezik, majd betolják a fagyasztószekrényekbe.
Kifejezetten alkalmas - többek között - pékáruk hűtésére. Az egyik szekrényből ahol az élelmiszerek megfagytak a gázt az előhűtendő élelmiszerek szekrényébe vezetik át, ezzel a berendezés teljesítményük hatásfoka megnövekszik.

Hűtőkamrák:
A modern hűtőkamrák kiváló hőszigetelő kétkomponensű poliuretán habszivacsból készülnek. Tetszőleges méretben, esztétikus megjelenésben, egyedi igényeknek megfelelően kialakíthatóak.adatkezelesi-tajekoztato