Tejipari hűtés - Sajtok, tejtermékeke, fagylaltok, jégkrémek

 
 

Tervezés – Fejlesztés – Tanácsadás – Kivitelezés – Felújítás – Vezérlés - Alkatrészek

Tejhűtő tartályok, hővísszanyerő rendszerek, jégakkumulációs tárolók, és egyéb tejipari termékek előállításához kapcsolódó technológiai hűtések, lemezes hőcserélők tervezése, kivitelezése, karbantartása, korszerűsítése. Professzionális tejtermelő, és feldolgozó vállalkozások hűtésigényének kiszolgálása a kis családi gazdaságtól egészen a multinacionális nagyvállalatokig.

Hűtőházak:
Az ACER Hűtés és Épületgépész Kft vállalja, az egyedi igényeknek megfelelően kialakított, kitűnő hőszigetelésű, hatékony energiafelhasználású, Európai Uniós szabványoknak megfelelő hűtőházak, hűtőkamrák készítését, a tervezéstől a kivitelezésig.
 


A tejkezelés legfontosabb feladata, hogy a kifejt tej rövid időn belül 10 oC alatti hőmérsékletre hűtése megtörténjen. A gyors, és hatékony tejhűtés az egyetlen módja a kiváló minőségű tej megőrzésének. A tejhűtő berendezések beállítás szempontból nem tartoznak az egyszerű berendezések közé, ezért ezt érdemes kellő gyakorlattal rendelkező szakemberre bízni. Ebben illetve egyéb a tejiparban felmerülő hűtéstechnikai feladatokban szerzett több éves szakmai tapasztalatunk birtokában igény szerinti méretű és kialakítású megoldásokat kínálunk partnereinknek:

  • Hűtőkapacitás tervezése
  • Tejhűtő tartályok – gyors hűtés, kíméletes kezelés, különböző méretek
  • Lemezes hőcserélők
  • Csöves hőcserélők
  • Hővisszanyerő rendszerek – csökkenti az energiaköltségeket, hasznosítja a tejhűtési folyamatot, meleg vizet hoz létre, professzionális technológia
  • Sajtérlelő kamrák
  • Fagylalt, jégkrém hűtés

  


Sajtérlelő kamra:

A sajttej érlelésének célja, hogy a tej sajtkészítésre alkalmassá váljon. Az eljárás következtében a tejben lévő mikroorganizmusok szaporodásnak indulnak. Az előkezelt tej 10-12C-on 12-16 órán át tartó tárolása után, megkezdődik a tejcukor lebontása. A hasznos baktériumok életben tartásához hőkezelés helyett utóérlelésre van szükség.
 

 

Fagyasztóalagút

Jégkrém és édességgyártók figyelmébe ajánljuk. A berendezés kiválóan alkalmas fagylaltok, fagylalttorták teljes átfagyasztására, vagy igény szerinti kéreg fagyasztására. Ennek az eljárásnak nagy előnye, hogy a gyors fagyasztás nem hagy időt a termék kiszáradásnak, s az ebből következő súlyveszteségnek. Jégkrémek tárolása hűtőházakban, hűtőkamrákban történik, ahol -18 C alatt tartják a termékeket.

 


 


 

adatkezelesi-tajekoztato