acer
Zöldség, Gyümölcs hűtés

Zöldség, Gyümölcs hűtés

Pékáru hűtés

Hús hűtés

Tejtermékek hűtése

Jépálya hűtés

Ipari technológia

Tervezés – Fejlesztés – Tanácsadás – Kivitelezés
Felújítás – Vezérlés - Alkatrészek

Az ACER Hűtés és Épületgépész Kft. több évtizedes, szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákkal, és az iparág legkiemelkedőbb gyártói kapcsolataival vállalja hűtőházak megtervezését, kivitelezését, építését beleértve a hűtőgépészetet, hűtés és klímatechnikai munkák, sokkoló , gyorsfagyasztók tervezését, műszaki segítség nyújtását pályázatok elkészítésében. Mobil és fix telepítésű hűtőkonténerek gyártását.

A gyümölcsök és zöldségek értékes tápanyagaik, kedvező étrendi hatásuk miatt jelentős szerepet foglalnak el az emberi táplálkozásban. Ahhoz, hogy a kereskedelmi mennyiségű friss zöldség és gyümölcs piacképes állapotban, egész évben egyenletesen érje el piacát, fogyasztóját, le kell hűteni és megszakítatlan hűtőláncban kell a háztartási hűtőszekrényig eljuttatni. Éppen ezért a hűtés a zöldség-gyümölcs árutermelés nélkülözhetetlen eszköze.

Mivel ebben az esetben élő organizmusokat kell a lehető leghosszabban, és legkíméletesebben eltartani, és annak érdekében, hogy fontosabb tulajdonságaik, biológiai értékük ne változzon, ezért hűtésük különleges szakértelmet igényel.Cégünk vállalja átmeneti- és tartós (ULO) zöldség- és gyümölcs hűtőtárolók, hűtőkamrák, technológiai hűtőrendszerek, fagyasztók, párásító rendszerek tervezését, kivitelezését, meglévőek korszerűsítését, karbantartását.Célunk, hogy szakértelmünkkel, tapasztalatunkkal olyan megoldást nyújtsunk ügyfeleinknek, mellyel optimális energiafelhasználás, minimális súlyveszteség elérével és tárolási betegségek elkerülésével piaci előnyüket növeljék.

 A hűtés a zöldség - gyümölcs árutermelés nélkülözhetetlen eszköze

A hidegkezelésnek széles körben alkalmazott módja a hűtés vagy hűtőtárolás, fagyasztás, fagyasztva tárolás, és a gyorsfagyasztás. Hatékony tartósítási eljárás, mellyel jelentősen csökkenthető a mikroorganizmusok romlást okozó tevékenysége.

További előnye, hogy a hőelvonásos módszerrel az élelmiszer, eredeti összetételét, biológiai és élvezeti értékét képes megőrizni.

 


Néhány jellemző eljárás:

Hűtés, hűtve tárolás:

Az adott termék friss állapotban, fagypontja fölötti lehűtése és tárolása. A tárolási hőmérséklet csökkenésével valójában a termék öregedési folyamatát lassítjuk, így élettartama hosszabb lesz.

Gyümölcs és zöldség fagyasztása:

Az adott termék fagyáspontjánál mélyebb tartományú hűtés. Fagyáspont alatti tárolás. A gyorsfagyasztott termékeket hűtő (fagyasztó) tárolókban legalább -18°C-on kell tárolni kiszállításig.

Az így kezelt gyümölcsök például: málna, szamóca, szilva, őszibarack, sárgabarack, meggy, cseresznye, szeder, alma stb.,és. a zöldségek: például: zöldborsó, karfiol, brokkoli, gomba, paraj és sóska, paradicsom, paprika, sárgarépa, fehérrépa, kelbimbó stb., érzékenyek a hőfokváltozásra, ezért szigorúan be kell tartani a fagyasztás, tárolás, szállítás során az előírt hőmérsékletet.

 

Sokkoló kamrák:

A sokkoló kamrákban a lehűtési folyamat felgyorsítva zajlik, lehetővé téve azt, hogy a kialakuló fagyás egyenletes, mikrokristályokkal telített legyen, és a lehető legrövidebb időn belül (többnyire 60 vagy 90 perc) végbemenjen. A lehűtendő élelmiszer így megőrzi állagát, zamatát, és hasznos tulajdonságait. A termékekben lévő víznek nagyon gyorsan kell megfagynia annak érdekében, hogy olyan kisméretű jégkristályok képződjenek, melyek már nem károsítják a sejt szerkezetét, szöveteket.

Elterjedtebb fagyasztó típusok - Zöldség –gyümölcs iparban:

 

A folyadékhűtők:


Elterjedését az energiatakarékos, környezetbarát technológiai tulajdonságainak köszönheti. Az ACER Hűtés és Épületgépész Kft kifejezetten csúcsminőségű, kimagasló műszaki megoldásokat biztosít partnerei számára.

Közvetítő közeg beiktatása által (pl: glikol) kevesebb hűtőközeg töltetet igényel, valamint pontosabb hőmérséklet szabályozást tesz lehetővé. Ezeknél a rendszereknél kisebb a hűtőgáz szivárgás kockázata.

Folyadékhűtős megoldásokat célszerű telepíteni: nagyobb hűtőházak esetében ,illetve pontos hőmérséklet tartományt igénylő termékek hűtésénél.

 

ULO technológia:

A legkorszerűbb tárolási technológia jelenleg az ultra alacsony oxigén szint biztosítása. Az un. ULO módszerrel hűtött gyümölcs és zöldség tárolók lehetővé teszik, hogy a tárolás idejét akár több hónapra is megnöveljék. A rendszer rengeteg gyümölcs hosszú távú eltarthatóságára szolgál. Az ULO technika a kívánt értékre való O2 szint csökkentését, a CO2 szint növelését jelenti. A számtalan variálási lehetőségből adódóan, termékfajtától és növekedési feltételektől, klímától függetlenül a termékek hosszú távon eltarthatóak.

 

BURGONYA TÁROLÓK:

Igény szerint ömlesztett vagy ládás tárolásra elkészített , minőségi hűtött raktárak kialakítása egyedi hűtőgépészetet , post- harvest technológiát követel meg. Tárolás során fontos a raktár folyamatos figyelése (főként raklapos rendszer esetén) az áru mozgatása folyamán kialakulható sub-ok (lég rések) miatt.

 

 

Hydrocoolerek:

A frissen szüretelt termékek gyors áztatásos , vízben történő lehűtésével jelentősen csökkenhetjük a leszedést követően jelentkező apadási veszteséget.

Banánérlelők:

Cégünk a legmodernebb érlelési és tárolási technikát tervezi meg és építi fel a megrendelő igényei szerint.
A zölden beérkezett banánt rendkívül precízen, irányított érleléssel "banánsárgán" kell a piacra juttatni.

Az egyik legfontosabb alapelv az egyenletes légeloszlás biztosítása, amelynek fontos elemi:

A jó banánérlelési technológia nagyon fontos feltétele a közvetítőközeges hűtéstechnológia. Precízen szabályozott hűtés, ami nem engedi meg a 0,1 C-nál nagyobb hőmérséklet eltérést.

Csíráztató kamrák:

Csíráztató kamrákban egyes zöldség és virágmagokat a vetés előtt 5-10C –on érdemes hűteni. A kezelés gyorsítja a csillagfürt, saláta, póré, metélőhagyma, árvácska, rézvirág, nefelejcs, és kankalin magvaink kelését. Csíráztató kamráinkat igényszerinti beszereléssel készítjük el.
Továbbá vállaljuk kertészeti termények fagyasztására szolgáló fluidizáló fagyasztóinkat

Virághűtők:

A vágott és cserepes növények hosszabb ideig való eltarthatóságát a virághűtő kamrák biztosítják. Használatukkal a növények hosszabb ideig eltarthatóak, lehetővé téve ízléses bemutatásukat.

 

 

Ital hűtés - Borászat, Söripar, Üdítő, Energia italok

Cégünk borászatban az üdítőital gyártásban előforduló legkülönfélébb hűtési igényekre tud megoldást ajánlani. Vállajuk egyedi és hőszivattyús folyadékhűtő rendszerek, hűtött tartályok, lemezes hőcserélők tervezését és kivitelezést.

Minőségi hűtés az italgyártás területén

Az ACER HŰTŐ és épületgépész KFt, a legkiválóbb minőségű berendezéseket állítja üzembe. Az italgyártás alábbi területein számíthat kollégáink szaktudására:

 

A hűtéstechnika a borászatban:

A mesterséges hűtés fokozottan nagyobb szerepet játszik a borászatban, ami az irányított erjesztési technológia elterjedésének köszönhető. A legjobb természetes hűtőközeg a víz. A borászatban működő hűtési rendszerek, közvetítő közeggel működnek, ami jeges víz és propilénglikol-víz keveréke. A folyadékhűtők használata széles körben elterjedt hűtőberendezés az ipar, a kereskedelem és az élelmiszer előállítás területén. A borászatban, az irányított technológiájú szőlő feldolgozás elképzelhetetlen a megbízható hőszivattyús folyadékhűtő nélkül.

A bor rendkívül sérülékeny termék. Tovább megőrzik értékes tulajdonságaikat, ha a borász megfelelő hőmérsékletet tud biztosítani a tárolásukra. A tárolási hőmérsékletnek egyenletesnek kell lennie, mivel a jó minőségű borok kényesek a hőmérséklet ingadozására. Az ideális tárolási hőmérséklet fölötti a bor már párologhat, megváltozhatnak az aromák, s felgyorsul az öregedési folyamat.

 

Hűtéstechnológia a sörgyártásban:

Rendkívül fontos a lemezes hőcserélő megfelelő méretezése, és jól szabályozott üzemeltetése. Szintén fontos a lemezes hőcserélőn keletkező lerakódások megakadályozása, eltávolítása.

A hűtéstechnika az italgyártásban.

A mesterséges hűtés fokozottan nagy szerepet játszik a gyümölcsalapú italok, a víz, és szénsavas italok, borászat, sör, gyártásában.

A beszabályozott hűtési rendszerek tulajdonságai:

 

Szolgáltatásink
TERVEZÉS, TANÁCSADÁS

Komplett hűtőházak tervezése, építése
Hűtőrendszerek tervezése, kivitelezése
Kivitelezéssel kapcsolatos tanács-adás
Komplett tervezési szolgáltatás: magába foglalja a tervezést, fejlesztést, valamint konzultációt a kivitelezés megkezdése előtt, közben és után.
Megvalósíthatósági dokumentum és üzleti terv elkészítése.
Műszaki szakértői vélemény készítése.
Energiagazdálkodási és -hatékonysági felmérés, tanácsadás.
Meglévő hűtőrendszer problémáinak felderítése, fejlesztési javaslatok készítése
Pályázatírás, pályázatfigyelés, projektmenedzsment.

KIVITELEZÉS

Építészeti valamint a hűtőrendszer igénye esetén generál kivitelezése
Egyéni hűtőkamrák építése. Hűtőrendszer kiépítés
Direkt/indirekt hűtőközpontok kivitelezése
Meglévő hűtőrendszerek optimalizálása, modernizálása
Kivitelezés minőségi anyagokkal
Hűtéstechnikához kapcsolódó teljes körű villamosipari munkák
Hűtőrendszerek karbantartása, javítása