Profroid Carrier

PROFROID   ( bővebben: www.profroid.com)

A ProFroid cég bemutatását az United Technologies Corporation és a Carrier megismertetésével érdemes kezdeni.  (www.utc.com)

Ha hatalmas multinacionális cégekről beszélünk, akkor mindenképp soraikban kell említeni az United Technologies Corporation-t (UTC) , mely magába foglalja a Carrier fűtés és hűtéstechnikát ( HVAC ), UTC és Biztonságtechnikát, Hamilton Sundstrand űrkutatás –ipari technológiákat, Otis lift és mozgólépcsőket,
Pratt & Whitney repülőgép gyártást, Sikorsky helikoptereket…  (www.utc.com)

Az UTC hűtéstechnika iparágat a Carrier Corporation képviseli.    

A Carrier cégcsoport világ első  a hűtő, fűtő, ventillációs, légkondicionáló, HVAC (heating, ventillating, air conditioning) rendszerek és termékek gyártásában és eladásában.
Székhelye  Farmington, Connecticut/ USA  
A 173 országban több, mint 39,000 alkalmazottat foglalkoztató group célja, hogy csaknem valamennyi földrajzi területen piacvezető legyen, egyesítve általános HVAC és hűtési szakértelmét a helyi lehetőségekkel.
Carrier piaci tekintélyének , erejének megszilárdítása érdekében olyan cégeknek lett idővel tulajdonosa, mint a Electrolux (kereskedelmi hűtés üzletág) Linde Hűtéstechnika, ProFroid, Toshiba (Toshiba Carrier Corporation)…stb.

A Carrier (Linde) kereskedelmi és ipari hűtéséhez szükséges gépészetet (csoport aggregátok , léghűtők, kondenzátorok)  a franciaországi ProFroid gyár biztosítja.:
 

PROFROID rövid történelem:

1961: ProFroid Rt megalapítása (hűtőberendezések tervezése, gyártása, üzembe helyezése)                Az első kompakt gépek , csoportgépek gyártása.

70-es évek: PROFROID jelentős piacokhoz jut Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Ezzel párhuzamosan a vállalat elkezdi saját előre összeszerelt berendezéseinek gyártását és eladását más francia hűtő-beszerelő cégek számára is.

80-as évek: export-értékesítések kibővülnek Európára is, és a PROFROID Franciaországban kialakítja ügyfélhálózatát, amely ma 600 hűtőberendezés beszerelő társaságból áll.

1987: a cég áttelepül a Province-i AUBAGNE ipari körzetébe, ahol 4 hektárnyi területet foglal el. Létrejön a jelenlegi PROFROID gyár.

Carrier Corporation európai piacra történő betörésének első lépése a Profroid megvásárlása, megszerzése volt.
ProFroid (Carrier) számára kiemelt fontosságú a minőségi gyártás, szolgáltatási rendszer működtetése.
Ezért, minden évben az üzleti forgalom 3%-át fordítja kutatás-fejlesztésre. A minőséget mindig szem előtt tartva, a próbák ill. vizsgálatok hélium-alagút segítségével történnek, egyedül ez a módszer teszi lehetővé a legkisebb szivárgás felfedezését. A sűrített R nitrogén beadással végzett hagyományos
vizsgálatok nem tették lehetővé a szivárgások megfelelő pontossággal történő érzékelését. A részvénytársaság a szakmai továbbképzésre a bértömeg 2%-át fordítja évente.

adatkezelesi-tajekoztato