ULO technológia

 

Az ULO Technológia jelentősége:
A hűtött és szabályozott légtérben folyó gyümölcstárolás egyik ,jelenleg legfejlettebb technológiai megoldása, melynek alkalmazása esetén a gyümölcsök és zöldségek tárolhatósági ideje jelentősen növelhető (pl.: alma esetében akár 8-12 hónap)
Ahhoz, hogy a zöldség és gyümölcs hosszabb távon eredményesen tárolható legyen, meg kell akadályozni a termék érését, minőségének negatív befolyásolása nélkül.

 

Az ULO technológia szorosan kapcsolódik a hűtéstechnológiához, mivel alkalmazása során a megadott, lehető legalacsonyabb szintre kell levinni a termék hőmérsékletét. Ez a módszer  kedvezően befolyásolja a gyümölcs eltarthatóságát, mivel a biokémiai folyamatok (sejtlégzés, anyagcsere, öregedési folyamatok) sebessége arányosan csökken a hőmérséklet csökkentésével. Alacsonyabb hőmérsékleten jelentős mértékben csökken a mikroorganizmusok (penészek, baktériumok stb.) tevékenysége, szaporodása is.

 

 

 

A rendszer működése:
Zárt  technológiai rendszerben  szabályozni kell a hűtőkamrák légterét,  ami  az O2 tartalom csökkentését és a CO2 tartalom kívánt értékre növelését és megtartását jelenti.

Mind a CO2, mind pedig az O2 értékek végtelen sok variálási lehetőségével, termékfajtától, növekedési feltételektől, klímától függetlenül tárolhatóak a termékek.



Az ULO rendszer előnyei:

  • Az alapszín jobb megtartása (keménység)
  • Nagyobb termékszilárdság, keménység
  • Hosszabb eltarthatóság
  • Kisebb magházbarnulás, héjbarnulás
  • Etilén felszabadulás és érzékenység csökkenés
  • Rothadásra való érzékenység csökkenése


Egy általános ULO rendszer az alábbi elemekből áll:

  • Nitrogén generátor
  • CO2 abszorber
  • Kollektor
  • Nyomáskiegyenlítő
  • Analizátor
  • Vezérlő szoftver

ULO technológia alkalmazása által lehetőség nyílik a fogyasztók számára, hogy kedvenc gyümölcsüket, zöldségüket szezontól függetlenül, az év „bármely évszakában” asztalukon feltálalhassák, napi étrendjük része lehessen.

 
 

adatkezelesi-tajekoztato