DCA
ULO
EXTRÉM ULO

ULO TECHNOLÓGIA

Az ULO Technológia jelentősége:

A hűtött és szabályozott légtérben folyó gyümölcstárolás egyik ,jelenleg legfejlettebb technológiai megoldása, melynek alkalmazása esetén a gyümölcsök és zöldségek tárolhatósági ideje jelentősen növelhető (pl.: alma esetében akár 8-12 hónap)
Ahhoz, hogy a zöldség és gyümölcs hosszabb távon eredményesen tárolható legyen, meg kell akadályozni a termék érését, minőségének negatív befolyásolása nélkül.

Az ULO technológia szorosan kapcsolódik a hűtéstechnológiához, mivel alkalmazása során a megadott, lehető legalacsonyabb szintre kell levinni a termék hőmérsékletét. Ez a módszer kedvezően befolyásolja a gyümölcs eltarthatóságát, mivel a biokémiai folyamatok (sejtlégzés, anyagcsere, öregedési folyamatok) sebessége arányosan csökken a hőmérséklet csökkentésével. Alacsonyabb hőmérsékleten jelentős mértékben csökken a mikroorganizmusok (penészek, baktériumok stb.) tevékenysége, szaporodása is.

 

A rendszer működése:

Zárt technológiai rendszerben szabályozni kell a hűtőkamrák légterét, ami az O2 tartalom csökkentését és a CO2 tartalom kívánt értékre növelését és megtartását jelenti.

Mind a CO2, mind pedig az O2 értékek végtelen sok variálási lehetőségével, termékfajtától, növekedési feltételektől, klímától függetlenül tárolhatóak a termékek.

 

Az ULO rendszer előnyei:

Egy általános ULO rendszer az alábbi elemekből áll:

ULO technológia alkalmazása által lehetőség nyílik a fogyasztók számára, hogy kedvenc gyümölcsüket, zöldségüket szezontól függetlenül, az év „bármely évszakában” asztalukon feltálalhassák, napi étrendjük része lehessen.