PROFROID

PROFROID CARRIER

A Carrier cégcsoport a világelsők között szerepel mind hűtő, fűtő, ventillációs, légkondicionáló, HVAC (heating, ventillating, air conditioning) rendszerek és termékek gyártásában és eladásában.

A ProFroid cég bemutatását az United Technologies Corporation és a Carrier megismertetésével érdemes kezdeni. (www.utc.com)
Amikor hatalmas multinacionális cégekről beszélünk, mindenképp soraikban kell említeni az United Technologies Corporation- t (UTC), mely magába foglalja a

Carrier fűtés- és hűtéstechnikát (HVAC),
UTC és Biztonságtechnikát
Hamilton Sundstrand űrkutatást– ipari technológiákat
Otis lift és mozgólépcsőket
Pratt & Whitney repülőgép hajtómű gyártást
Sikorsky helikoptereket...

Az UTC hűtéstechnikai iparágat a Carrier Corporation képviseli.
Székhelye: Farmington, Connecticut, USA. A szinte minden országban jelenlévő több ezer alkalmazottat foglalkoztató csoport célja, hogy csaknem valamennyi földrajzi területen piacvezető legyen, egyesítve az általános HVAC és hűtéstechnikai szakértelmét a helyi lehetőségekkel és erőforrásokkal. A Carrier piaci tekintélyének és erejének megszilárdítása érdekében olyan cégeknek lett idővel tulajdonosa, mint az Electrolux kereskedelmi hűtés üzletága, a Linde Hűtéstechnika, továbbá a ProFroid (www.profroid.com) és Toshiba (Toshiba Carrier Corporation), Green and Cool... stb.
A Carrier kereskedelmi és ipari hűtéséhez szükséges gépészetet (csoport aggregátok, léghűtők, kondenzátorok) a franciaországi PROFROID gyár biztosítja

 

PROFROID

• 1961: ProFroid Rt megalapítása (hűtőberendezések tervezése, gyártása, üzembe helyezése). Az első kompakt gépek , csoportgépek gyártása.

• 70- es évek: ProFroid jelentős piacokhoz jut Észak- Afrikában és a Közel- Keleten egyaránt. Ezzel párhuzamosan a vállalat elkezdi saját előre összeszerelt berendezéseinek gyártását és eladását más francia hűtő- beszerelő cégek számára is.

• 80- as évek: az export értékesítések kibővülnek Európára is és a ProFroid Franciaországban kialakítja ügyfélhálózatát, amely ma 600 hűtőberendezés beszerelő társaságból áll.

• 1987: a cég áttelepül a Provence-i Aubagne ipari körzetébe, ahol 4 hektárnyi területet foglal el. Létrejön a jelenlegi ProFroid gyár.

• Piaci jelenlét a világ minden kontinensén. ■ Gyártó kapacitás: több mint 5000 ipari hűtős csoportgép évente. ■ Teljes termék paletta. ■ Freon- Ammónia- CO2 gyártás.

A Carrier Corporation európai piacra történő betörésének első lépése a Profroid megvásárlása, megszerzése volt.

ProFroid (Carrier) számára kiemelt fontosságú a minőségi gyártás, szolgáltatási rendszer működtetése. Ezért, minden évben az üzleti forgalom jelentős százalékát fordítja kutatás- fejlesztésre és a szakmai továbbképzésekre.